Selvhjelpsgrupper i norge

Al-Anon

«Al- Anon familiegrupper er et verdensomspennende fellesskap med ett eneste formål: Å hjelpe alkoholikerens familie.
Uansett om alkoholikeren fremdeles drikker eller ikke, gir Al-Anon håp og tilfriskning til mennesker som er berørt av en venns eller et familiemedlems alkoholisme/avhengighet.
Al-Anon fellesskapet er gratis og ikke tilknyttet noen organisasjoner, religion, politikk eller institusjon. Det er uavhengige, selvstyrte og selvhjulpne grupper.
Vi er svært opptatt av anonymitet!

Vi vet hvordan du har det.»

På Al-Anon sine hjemmesider finner du mer informasjon, og møteoversikt finner du her.

Adult Children of Alcoholics i Norge

«Velkommen til Adult Chrildren of Alcoholics (ACA). Vi er et fellesskap av menn og kvinner som har vokst opp i et alkoholisert eller på annen måte dysfunksjonelt hjem. Mange av oss fant ut at vi hadde flere karaktertrekk til felles som et resultat av dette.
Vi møtes i trygge omgivelser med gjensidig respekt og bekrefter våre felles erfaringer. Vi oppdager hvordan barndommen påvirket oss i fortiden og innvirker på oss i dag («Problemet»). Gjennom å praktisere De Tolv Trinn, fokusere på Løsningen og akseptere en høyere makt, slik vi selv oppfatter den, finner vi frihet fra fortiden og løsninger for dagen i dag.
Vi ønsker velkommen til våre møter.»

Vist du lurer på om dette kan være noe for deg, så du inn å se her «noe for meg?».
Møteoversikt finner du her.

Nar-Anon

«Nar-Anon familiegrupper er et verdensomfattende felleskap for dem som påvirkes av et annet menneskes rusavhengighet. Gjennom tolvtrinnsprogrammet – tilbyr vi vår hjelp gjennom å dele av vår felles erfaring, vår styrke og vårt håp. Vi fører budskapet om håp videre gjennom å la andre vite at de ikke er ensomme, gjennom å praktisere Nar-Anons tolv trinn og gjennom å forandre våre egne synspunkter. Vi respekterer din anonymitet! Vårt program er et ikke-religiøst program, det er en åndelig måte å leve på.»

Nar-Anon har ikke norske hjemmesider, de er på engelsk her.
Møteoversikt finner du her.

NA – Norge 

«Et åpent møte er et NA møte hvor hvem som helst kan delta som er interessert i hvordan vi har funnet tilfriskning fra sykdommen avhengighet. Verbal deltagelse er begrenset til kun å gjelde NA medlemmer.
Et åpent møte i Anonyme Narkomane tillater mennesker utenfor fellesskapet å observere hva Anonyme Narkomane er og hvordan det fungerer.» 

Møteoversikt finner du her.